Данія готує закон про чисте повітря

Законопроект зобов’язує датську владу регулярно вживати заходів щодо скорочення викидів вуглекислого газу на 70% до 2030 року. Згідно BGNES, очікується, що закон буде прийнятий в лютому наступного року.

Датський уряд соціал-демократів і сім інших партій в країні узгодили законопроект, спрямований на скорочення шкідливих викидів в атмосферу.

«Документ, підписаний ввечері 6 грудня, планує до 2030 року скоротити викиди на 70% в порівнянні з рівнем 1990 року», – повідомляє данське міністерство клімату і енергетики.

Крім того, кліматична нейтральність повинна бути досягнута до 2050 року, тобто викиди вуглекислого газу не повинні перевищувати обсяг, який може бути поглинений.

Очікується, що ці цілі стануть обов’язковими як для нинішнього уряду, так і для тих, хто прийде до влади в майбутньому. Законопроект також містить проміжні цілі, досягнення яких повинно регулярно переглядатися. Для цього планується розширити склад Кліматичної ради країни і збільшити її фінансування.

Парламент Данії проведе голосування по документу в лютому 2020 року.

Датська асоціація з охорони навколишнього середовища високо оцінила законопроект, назвавши його «історичним кроком». На веб-сайті асоціації кажуть, що консолідація кліматичних заходів в законодавстві говорить про ефективність екологічних протестів.