Франція зі строгими обмеженнями на в’їзд із Великобританії

“Франція вводить нові обмежувальні заходи для пасажирів, які прибувають з Великобританії. Причина – різке збільшення кількості інфікованих через поширення варіанта коронавірусу Omicron”, – повідомляє Reuters.

Ці заходи включають скорочення терміну дії тестів на антиген і ПЛР з 48 до 24 годин для пасажирів, що прибувають, і обмеження затверджених причин для поїздки з Великобританії до Франції.

«Ми запровадимо заходи контролю, які будуть набагато жорсткішими, ніж нинішні. Туризм та ділові поїздки людей, які не є французами та європейцями, будуть обмежені», – заявив офіційний представник французького уряду Габріель Аталь перед телеканалом BFM TV.

Мандрівникам з Великої Британії до Франції доведеться ізолюватися на сім днів. Ізоляція може бути скасована через 48 годин, якщо тест, зроблений у Франції, дасть негативний результат. Досі ці обмеження поширювалися лише на нещеплених.

Учора кількість нових випадків COVID-19 у Великій Британії досягла 78000, що є найвищим денним рівнем з початку пандемії. У Франції ж учора заразилися понад 65 000 людей.