Угорщина зацікавлена в українських трудових мігрантів

Прихильність угорських властей до того, щоб в країну прибували жити і працювати українці, цілком очевидна, про це заявила перший заступник голови Світового конгресу українців Ярослава Хортяні.

Первый заместитель председателя Всемирного конгресса украинцев Ярослава Хортяни

За словами Хортяні, прем’єр-міністр Віктор Орбан не має наміру йти на поступки в питаннях, пов’язаних з прийомом великої кількості мігрантів з країн Близького Сходу, його не лякає велика ймовірність санкцій, про які періодично нагадує керівництво ЄС.

«Вони швидше візьмуть мільйон українців, вони самі говорили, що ми їм ближче, навіть релігійно, тому що християни», – пояснила громадський діяч.

Також вона підкреслила, що переважна більшість українців, які приїжджають жити і працювати в Угорщину, не просто глибоко інтегруються в суспільство, але і швидко асимілюються.

Угорщина, хоч і не перебуває на перших місцях серед пріоритетних країн серед українських мігрантів, але є досить популярною серед жителів Закарпатської області, які після Чехії та Польщі воліють працевлаштовуватися на підприємствах Угорщини, навіть мовний бар’єр не проблема, оскільки більшість вакансій не вимагають знання угорської мови.

Джерело: www.eurabota.ua