Українці можуть розраховувати на допомогу в лікарні імені Івана Павла II

Краківська спеціалізована лікарня ім. Івана Павла II шукає на роботу людину, яка буде перекладачем для пацієнтів з України – тим, що приїхали на роботу, і тим, що живуть у Польщі.

больница им. Иоанна Павла II ищет на работу переводчика для пациентов с Украины

Очікується, що новий працівник лікарні надасть допомогу в надзвичайних ситуаціях і формальних справах. Газета Prawna ” пише про такій ситуації – українська жінка, яка живе у Кракові, захворіла, і їй довелося викликати швидку допомогу. Це був перший рік її перебування у Польщі, коли приїхала швидка, жінка не могла пояснити що з нею, лікарям швидкої допомоги було важко їй поставити діагноз на ґрунті мовного бар’єру.

Лікарня Іоанна Павла II хоче поліпшити імідж служби охорони здоров’я серед українців, а не тільки самих пацієнтів. – Може статися, що нам знадобляться лікарі та медсестри з України. Ми повинні зробити такий позитивний PR, щоб привернути до себе освічених українців, – каже директор закладу Ганна Прокіп-Сташецкая. За її словами, лікарня також відправляє в Україну невикористовуване, але нове обладнання. Також пацієнти можуть знайти інформацію про пропонованої допомоги українською мовою в лікарні імені Іоанна Павла ІІ у Кракові.