Куди варто емігрувати?

США

США – найпопулярніша країна серед жителів України для імміграції. Отримавши дозвіл на проживання, ви отримуєте ті ж права, що і громадяни США, окрім виборчого права. Найпростіший спосіб отримати вид на проживання – це участь в розіграші лотереї, яка проходить щоосені. Заповнити анкету можна безкоштовно на офіційному сайті (https://www.dvlottery.state.gov/).

КАНАДА

Отримати вид на проживання в Канаді можна кількома способами: одружуватися на громадянина цієї країни, попросити політичного притулку, приїхати за програмою професійної імміграції тощо. Найпопулярніший варіант – професійна імміграція. Кандидат повинен мати вищу освіту, досвід роботи за фахом, добре знати англійську або французьку мови. Освіта і досвід роботи пересилаються разом з копіями диплома та трудової книжки. Знання мови перевіряється з допомогою іспитів IELTS або DELF.

ВЕЛИКОБРИТАНІЯ

Великобританія – одна з найбільш стабільних і благополучних країн світу. За останні півтора десятиліття в цю країну перебралися понад 200 000 вихідців з країн колишнього СРСР. Кандидату, який відбувся в професійному плані, найбільш реально переїхати з однієї зі спеціальних програм. Молодим є сенс подумати про отримання освіти у Великобританії.

АВСТРАЛІЯ

Існують різні способи переїзду в Австралію. Найбільш прийнятним варіантом для людини, що не володіє мільйонними статками і не має родичів за кордоном, є незалежна професійна імміграція. За освітою і біографічними даними кандидат повинен відповідати кільком критеріям.

НІМЕЧЧИНА

Німеччина – одна з найбільш багатих і благополучних країн, значно випереджає за рівнем життя настільки популярні центри притягання іммігрантів, як Чехія і Словаччина. Німеччина приваблює мігрантів високими стандартами життя. Для Німеччини характерні свої специфічні способи отримання виду на проживання.

ІСПАНІЯ

Одним з найпопулярніших способів імміграції в Іспанію є придбання нерухомості. Тому, якщо у вас є гроші, то дорога в Іспанію вам відкрита. У цьому році уряд планує видавати посвідку на проживання іноземцям, які придбають нерухомість в країні вартістю від 160 000 євро. Через п’ять років після здійснення покупки власник нерухомості отримує право на постійний вид на проживання, а через 10 років – на іспанське громадянство.

ЧЕХІЯ

Чехія завжди користувалася популярністю в якості вибору нового місця проживання. І вона має право лідирувати з-за безкоштовної вищої освіти, легкий для вивчення чеська мова, досить високий рівень життя.

ЛАТВІЯ

Латвія дає хороші можливості отримати вид на проживання, а потім і на громадянство. Там найнижчий мінімальний поріг вартості нерухомості, при покупці якого видається посвідка на проживання. При цьому в Ризі і столичному регіоні, Юрмалі, і великих містах він складає 140 000 євро, а за межами цих територій всього 72000 євро.

ІЗРАЇЛЬ

Протягом багатьох років в Ізраїлі діє “Закон про повернення”. Зараз уряд прийшов до єдиного компромісного визначення поняття “єврей”: “Євреєм вважається той, хто народжений від матері-єврейки і не перейшов в інше віросповідання, а також особа, яка прийняла іудаїзм”. На практиці частіше всього досить, щоб один з дідів або бабусь (по материнській лінії) був євреєм.

ПОЛЬЩА

Все більше українців хочуть отримати “карту поляка” і виїхати жити до сусідів. За даними польського МЗС, українці лідирують серед усіх іноземців за кількістю отриманих карт з моменту їх введення в 2008 році. Інтерес пояснюється просто: документ дає право легально працювати у Польщі без дозволу, бути підприємцем на тих же умовах, що і поляки, мати 37% знижки на залізничний транспорт, право на безкоштовне навчання, відвідування музеїв і навіть екстрену медичну допомогу.

УГОРЩИНА

Отримання угорського громадянства дуже затребуване серед жителів України. Частина українців, які проживають на кордоні з Угорщиною, можуть стати громадянами цієї країни “по праву крові”. Відповідна норма міститься в новій угорської Конституції, яка в 2011 році була прийнята парламентом країни і підписана президентом.

КІПР

На Кіпрі також сприятливий імміграційний клімат. Отримати вид на проживання на Кіпрі не так вже й складно, достатньо виконати деякі вимоги. Легко дають дозвіл на проживання на Кіпрі на строк до п’яти років, якщо ви приїжджаєте отримувати освіту на острові. Вартість навчання невисока, але якість освіти хороша. Після отримання диплома ви зможете претендувати на роботу, не виїжджаючи з країни, та отримати посвідку на проживання на більш тривалий час.