22 відсотки трудових мігрантів хочуть залишитися в Польщі назавжди

Дані соціологічного дослідження показали, що під час пошуку роботи в Польщі, українці передусім звертають увагу на рівень оплати праці, а також керуються рекомендаціями друзів і знайомих.

Нещодавно був проведений великий соціологічне опитування під назвою «Українці на польському ринку праці – досвід, виклики та перспективи». Результати показали, що 22 відсотки українських трудових мігрантів хочуть переїхати в Польщу назавжди, а 26 відсотків – жити і працювати в країні протягом кількох років.

Високі заробітки, які в рази більше, ніж в Україні – вирішальна причина для переїзду українців у Польщі, про кращі можливості для професійного зростання заявили 18% опитаних.

У документі підкреслюється, що трудова міграція з України в Польщу – короткострокова. Половина респондентів має намір працювати в країні від 3 до 6 місяців і лише 5 відсотків українців працюють в країні більше року.

Трудовая миграция фото

Найбільшою трудністю для українських трудових мігрантів у Польщі була і залишається адаптація до місцевих умов. Майже половина працівників очікує на допомогу в цьому питанні від польської влади різного рівня. Популярність Польщі як країни для працевлаштування знаходиться на високому рівні, але незважаючи на це, більшість наших співгромадян шукають можливість поїхати на роботу в Чехію, Німеччину чи Італію, оскільки рівень оплати праці в цих країнах набагато вище.

Раніше повідомлялося, що голова Союзу підприємців і роботодавців Польщі Цезар Казмірчак заявив, що «без українців нашу економіку чекала катастрофа».

Джерело: www.eurabota.ua