Вперше з липня: день без смертей від COVID-19 в Великобританії

“Великобританія повідомила про нульовий рівень смертельних випадків в день від COVID-19 вперше з 30 липня минулого року, незважаючи на недавнє зростання числа випадків, пов’язаних з штамом Delta”, – повідомляє AFP.

Згідно з останніми урядовими даними, 127 782 людини в Великобританії померли протягом 28 днів після отримання позитивного результату тесту з початку пандемії – це найчорніший список загиблих в європейській країні.

У Великобританії всього 4,49 мільйона випадків. Нуль смертей у вівторок настав після того, як уряд оголосив тільки про одну смерть від коронавіруса в Великобританії в понеділок. Офіційна смертність зазвичай нижче в вихідні та святкові дні через затримки зі звітністю.

Сполучене Королівство було однією з перших країн у світі, які почали масову кампанію вакцинації. На сьогоднішній день більше 25 мільйонів чоловік вакциновані двома дозами – це майже половина дорослого населення.

Однак експерти попередили, що Британія може зіткнутися з третьою хвилею випадків, викликаних тривожним варіантом Delta, вперше виявленим в Індії.

У вівторок в Британії сьомий день поспіль зареєстровано понад 3000 випадків коронавіруса, що ставить під сумнів плани уряду прем’єр-міністра Бориса Джонсона повністю скасувати обмеження 21 червня.