Німеччина вирішила вислати двох російських дипломатів у зв’язку зі справою про вбивство

Уряд Німеччини вирішив вислати двох співробітників російського посольства в зв’язку зі справою про вбивство в Берліні колишнього чеченського польового командира. Про це заявило Міністерство закордонних справ Німеччини. Німецька сторона підкреслила, що, російська влада недостатньо співпрацювала в розслідуванні вбивства в берлінському парку Тінгартен, яке відбулося 23 серпня цього року, хоча Берлін неодноразово і наполегливо домагався підтримки російської сторони.
В останній раз офіційний представник МЗС Німеччини Андреас Міхаеліс звернувся до російського посла Сергія Начаєва з аналогічним проханням 20 листопада. «Але російська сторона затримала виконання запиту уряду Німеччини про допомогу в розслідуванні злочину», – йдеться в заяві. Сьогодні Федеральна прокуратура, яка взяла на себе розслідування гучного вбивства, заявила, що у неї є підстави вважати, що російська влада може бути в цьому замішана.
За даними слідчого сайту, вбивство 40-річного Зелімхана Хангошвілі – це замовне вбивство, пов’язане з Росією. А колишня дружина вбитого Манана Цатієва розповіла Deutsche Welle, що Хангошвілі, швидше за все, був убитий, тому що він воював проти Росії в Чечні і працював проти російських інтересів в Грузії і під час конфлікту в Абхазії і Південній Осетії. Ханошвілі оселився в Німеччині три роки тому після кількох замахів на нього в Грузії.