Квота для українських фахівців збільшена вдвічі Чехією

У 2018 році квоти на прийом працівників з України зросте більше ніж вдвічі – до 19 600 осіб. Таке рішення прийняло чеське уряд.

Про це в Twitter повідомив міністр закордонних справ Чехії Мартін Стропніцкій. «За пропозицією МЗС Чехії уряд сьогодні вирішив збільшити видачу дозволів на роботу для фахівців з України з 9600 до 19 600 на рік», – написав він.

министр иностранных дел Чехии Мартин Стропницкий

Тривалий період часучеські роботодавці вимагали від уряду збільшення квот для іноземних робітників. Прискорення економічного зростання, виїзд в Західну Європу молодих чехів та інші фактори є причиною спостерігається останні кілька років напруженої ситуації на ринку праці. Тому прийняття такого рішення повинно хоча б частково заповнити існуючі вакансії.

Агентство Reuters в своєму повідомленні зазначає, що рішення чеської влади збільшити квоту в більш ніж в два рази для українців також пов’язано з напруженою ситуацією щодо біженців, які заполонили Європу, переважно з мусульманських країн. За соціологічними дослідженнями більшість чехів негативно ставляться до них, бачать загрозу власній безпеці.

За даними Євростату в Чеській Республіці спостерігається найнижчий рівень безробіття в Європейському Союзі, що становить 2,3%. Дефіцит робочої сили для місцевих бізнесменів – найбільша проблема.