У Чехії спостерігається стабільне зростання заробітної плати

Досягла Рекордного рівня заробітна плата в Чехії – 30 тисяч крон або 1 165 євро, про це повідомило Чеське статистичне управління.

Заработная плата в Чехии фото

Нещодавно був опублікований звіт статистичного управління, який показує динаміку зростання оплати праці в Чехії за перший квартал 2018 року. На сьогоднішній день середня заробітна плата досягла рекордних 30 000 крон (1 165 євро). Таким чином, у порівнянні з першим кварталом минулого року, оплата праці в Чехії зросла на 8,5%, але, якщо врахувати річну інфляцію на 6,5%.

Звичайно, є люди, які згідно своєї кваліфікації і рівня складності виконуваної роботи отримують набагато менше або більше. За даними статистичного управління 10% працюючих отримують всього 12 000 крон, але є і 10% працівників у яких зарплата складає більш 48 000 крон.

У тих секторах економіки, де відчувається гостра нестача працівників, зарплати зростають найшвидшими темпами.

У звіті наголошується, що жінки в середньому отримують на 22% менше, ніж чоловіки. Поки розрив в оплаті праці залишається на колишньому рівні.

На думку директора Департаменту рівних можливостей жінок і чоловіків Радана Сафарика, однією з головних причин нерівності в доходах є тривалий час, який жінки приділяють вихованню дітей.

Джерело: www.eurabota.ua