Фантастична зарплата глави Укргідроенерго обурила навіть міністрів

Виявляється, що Україна за розмірами заробітних плат деяких керівників підприємств і організацій може дійсно вважатися супердержавою. Адже заробітні плати цих людей настільки фантастичні, що навіть президенти Сполучених Штатів не можуть розраховувати на такий високий рівень оплати своєї праці.

За підсумками 2019 року голова Укргідроенерго Ігор Сирота заробив майже 650 тисяч доларів. Такою невиправдано високою заробітною платою обурилися в міністерстві енергетики та захисту навколишнього середовища.

У прес-службі профільного міністерства повідомили, що Сирота за рік отримав 10 мільйонів гривень одних тільки премій. По курсу це майже 430 тисяч доларів. За свою нелегку роботу глава Укргідроенерго за місяць отримував майже 782 тисяч гривень (близько 32 тисяч доларів). При цьому зарплата з липня минулого року зросла в три рази.

У міністерстві відзначили, що «за інформацією з відкритих джерел, зарплата президента США Дональда Трампа становить 400 тисяч доларів на рік». Зарплату Сироті встановила наглядова рада, яка була сформована в липні минулого року ще урядом Володимира Гройсмана.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що генеральний директор державної компанії «Укрпошта» Ігор Смілянський в грудні 2019 року заробив непосильною працею 42,6 тисяч доларів.

Згідно з результатами соціологічного дослідження, 25 відсотків українців вважають, що вони живуть бідно.