Чеський уряд наказав громадянам носити маски на публіці

Рейтер повідомляє, що чеський уряд наказав громадянам носити маски або іншим чином закривати рот і ніс в громадських місцях. Наказ набирає чинності опівночі. Прем’єр-міністр Андрій Бабіш заявив після засідання уряду, що з 10:00 до 12:00 було прийнято рішення про доступ до магазинів та аптек громадянам старше 65 років.

У Чеській Республіці зареєстровано 464 випадки коронавірусної інфекції. Влада закрила кордони з сусідніми країнами в спробі запобігти поширенню вірусу. Міністр охорони здоров’я сьогодні заявив, що Чеська Республіка закупила у Китаю 150 000 експрес-тестів на коронавірус. Тести прибули в Чеську Республіку сьогодні вранці і будуть пріоритетними для жителів Оломоуцького краю, який був поміщений на карантин, додає БТА.

Тисячі чехів беруть участь в ініціативах з пошиття масок домашнього виготовлення, щоб зменшити їх дефіцит. Група Facebook під назвою «Чеські швейні маски» стала надзвичайно популярною і зараз налічує більше 24 000 учасників. Зроблені в домашніх умовах маски не захищають від коронавірусно інфекції, але можуть запобігти передачі інфекції вже зараженим здоровій людині, зазначає France Press.