Стоячи поруч з ядерними ракетами, північнокорейський лідер звинувачує США і Сеул в загрозі миру

“Лідер комуністів Кім Чен Ин, стоячи поруч з найбільшими ракетами Північної Кореї, заявив, що розробка його зброї була необхідна перед обличчям ворожої політики США і скупчення військ в Південній Кореї”, – повідомляє державне інформаційне агентство Північної Кореї.

“Пхеньян нарощував армію тільки для самооборони, а не для початку війни”, – запевнив Кім у своєму виступі на Виставці оборонного розвитку.

Він зробив коментарі, стоячи поруч з різними видами зброї, включаючи міжконтинентальні балістичні ракети країни. Серед них була Hwasun-16, найбільша міжконтинентальна балістична ракета Північної Кореї, показана на військовому параді в жовтні 2020 року, але ще не випробувана.

«Ми ні з ким не збираємося воювати, а хочемо запобігти війні і буквально посилити стримуючий ефект для захисту національного суверенітету», – наполягав він, додаючи, що головним ворогом Північної Кореї була «сама війна».

Дві Кореї беруть участь в гонці озброєнь, причому дві країни випробують все більш досконалі балістичні ракети малої дальності і іншу зброю.

Південна Корея, котра нещодавно запустила свою першу балістичну ракету з підводного човна, планує створити нове велике озброєння, в тому числі авіаносці, і купила американський винищувач F-35.

Північна Корея просунулася вперед зі своєю ракетною програмою, і аналітики говорять, що вона почала значне розширення свого основного ядерного реактора, використовуваного для виробництва палива для ядерних бомб.

Сполучені Штати заявили, що готові вести дипломатичні переговори з Північною Кореєю в будь-який час. У відповідь Пхеньян заявив, що у нього немає інтересу, поки Вашингтон підтримує таку політику, як санкції проти Північної Кореї і військову підтримку Південній Кореї.

Тим часом, радник з національної безпеки Південної Кореї Су Хонг зустрічається сьогодні з американським колегою Джейком Салливаном в Вашингтоні, щоб обговорити Північну Корею.