Україна: Ми твердо стоїмо на визнанні наших територіальних кордонів 1991 року

“Президент України не змінив своєї думки про те, що кордони нашої країни мають бути визнані такими, якими вони були на момент розпаду Радянського Союзу”, – повідомив радник президента Олексій Арестович. Коментарі політичного радника спрямовані на те, щоб розвіяти будь-які підозри в тому, що президент Володимир Зеленський може дозволити змінити кордони та укласти угоду з Росією, щоб покласти край вторгненню.

2014 року Росія анексувала Крим, а 2022 року визнала незалежність самопроголошених Луганської та Донецької народних республік на Донбасі, які повстали проти Києва.

Ці регіони були частиною країни після розпаду Радянського Союзу у 1991 році, і ООН досі визнає їх частиною України. Зеленський неодноразово заявляв, що не піде на компроміс щодо «територіальної цілісності» нашої країни.

“Основна позиція президента залишається незмінною”, – сказав Арестович з національного телебачення. “Ми ніколи не зрадимо наші національні інтереси”, – додав він.

Інший радник президента Михайло Подоляк виклав позицію України у інтерв’ю польським ЗМІ. “Одним із ключових питань для мирної угоди залишається те, як вирішити територіальні питання в окупованому Криму та на Донбасі”, – сказав Подоляк в інтерв’ю.

За словами Подоляка, переговори йдуть важко, бо позиції сторін є різними. Але для України «принципові питання є недоторканними».