Не менше 40 жертв конфлікту між Вірменією та Азербайджаном

Боротьба між силами Азербайджану і Вірменії через спірний Нагірно-Карабахський регіон триває. Жертвами ескалації, за офіційними даними, стали не менше 39 осіб, в тому числі мирні жителі.

Є і взаємні звинувачення в заподіянні жертв серед мирного населення.

Вірменія і Азербайджан ввели військовий стан і оголосили про часткову мобілізацію після початку найжорстокіших сутичок в Нагірному Карабасі з 2016 року. Сепаратистський регіон розташований в Азербайджані, що управляється етнічними вірменами.

Карабахські сепаратисти заявляють, що вбиті жінка та дитина, а Баку заявив, що в результаті обстрілу вірменської армією загинула сім’я з шести чоловік.

«Ми знаходимося на межі повномасштабної війни на Південному Кавказі», – попередив прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, закликавши світові держави не допустити втручання Анкари.

За даними Міноборони Вірменії, в Нагірному Карабасі поранено майже 200 військовослужбовців.

Баку і Єреван змагаються за Нагірний Карабах з 1988 року, коли регіон оголосив про свій вихід з Радянського Союзу, а після збройного конфлікту 1992-1994 років Баку втратив над ним контроль.

Сьогодні МЗС Росії закликав всі зацікавлені сторони проявляти максимальну стриманість.

У свою чергу, посол Вірменії в Росії заявив сьогодні, що Туреччина направила до Азербайджану близько 4 тисяч бойовиків з північної Сирії.

За даними міністерства, турецькі військові борються пліч-о-пліч з азербайджанцями, що використовують турецьку зброю, в тому числі безпілотники.