Прем’єр-міністр Хорватії заразився коронавірусом

“Прем’єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович пройшов тест ПЛР на коронавірус, який був виявлений у його дружини Анни Маслац-Пленкович, і отримав позитивний результат”,- повідомив прес-секретар Кабінету міністрів Марко Міліч.

«Згідно з рекомендаціями епідеміологів, в понеділок прем’єр пройшов повторне тестування на наявність коронавіруса, результат позитивний», – сказав Міліч.

За словами прес-секретаря, прем’єр-міністр добре справляється і виконує свої службові обов’язки, перебуваючи вдома в самоізоляції і виконуючи вказівки лікарів.

З 29 листопада глава хорватського кабінету міністрів знаходиться в обов’язковій 10-денний самоізоляції через зараження дружини. Перший тест Пленковича був негативним.

В країні зареєстровано 126 612 випадків захворювання, одужали 101 838 осіб, померли 1712 осіб, обстежено понад 744 000 громадян.

У зв’язку зі збільшенням числа інфікованих, влада зобов’язала жителів носити захисні маски в транспорті і в усіх закритих приміщеннях, обмежили громадські заходи, включаючи спортивні, закриті клуби і гральні клуби, а також казино. З 28 листопада в країні закриті кафе і ресторани, розважальні та фітнес-центри, тренажерні зали, введена обов’язкова дезінфекція громадських місць і введена заборона на продаж алкогольних напоїв з 22:00 до 06:00 за місцевим часом.