Меркель розглядає податкові пільги для надомників

“Уряд канцлера Ангели Меркель заявив вчора, що планує податкову знижку для людей, які працюють на дому під час пандемії, щоб компенсувати більш високі витрати на опалення, електрику та інші рахунки”, – повідомляє AFP.

Коаліція Меркель заявила, що погодилася з пропозицією, яка дозволить співробітникам, що працюють на дому, скоротити свої податки на п’ять євро в день до максимум 600 євро на рік.

Міністр фінансів Олаф Шольц сказав, що запропонований закон, який, як очікується, буде схвалений парламентом в грудні, «хороший для робітників» і «не представляє великої фінансової проблеми для німецької держави».

Податкове законодавство Німеччини передбачає, що при роботі на дому знижки можуть надаватися лише в тому випадку, якщо одна кімната в будинку використовується виключно, як офіс. Але оскільки мільйони офісних працівників працюють у вітальні або за кухонними столами, щоб знизити ризик передачі COVID-19, заклики до ослаблення правил посилилися.

За оцінками Інституту Ifo, близько 56% німецьких співробітників можуть тимчасово працювати з дому. Існуючий закон «більше не відповідає сьогоднішній ситуації»,- сказав Себастьян Брем, депутат парламенту і радник з податків баварського союзника Меркель HSS. “Заплановані податкові пільги будуть “гнучким відповіддю” на ці зміни”, – сказав він AFP.

Масовий перехід в цьому році на роботу на дому для зниження ризику передачі коронавіруса, ймовірно, призведе до змін на ринку праці після пандемії.