Глава хорватського радіо і телебачення заарештований

“Вчора в Загребі в ході операції поліції і хорватської антикорупційної прокуратури були арештовані кілька людей, в тому числі генеральний директор Хорватського радіо і телебачення (HRT) Казимир Бачич”, – повідомляють загребські ЗМІ.

За повідомленнями хорватських ЗМІ, арешти проводилися за підозрою в злочинах, скоєних колишньої міською адміністрацією Загреба наприкінці минулого року і в першій половині цього року.

“Представники державної прокуратури Республіки Хорватія та Управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю почали операції в будівлі міської адміністрації”, – повідомила мерія Загреба.

У своїй заяві мер Томіслав Томашевич сказав, що нова міська адміністрація повністю підтримує незалежну роботу державних установ і буде продовжувати прагнути до прозорості в роботі міської адміністрації, всіх міських служб, підприємств та установ.

Поки немає підтвердження дії поліції і прокуратури, але ЗМІ повідомляють, що мова йде про підозру в корупційних злочинах, пов’язаних зі справами колишньої міської адміністрації Загреба і мера Мілана Бандича в кінці минулого року і в першій половині цього року.

Казимир Бачич, з іншого боку, був заарештований, згідно Vecerni List, за спірна угода, яке він підписав з ламповим заводом від імені HRT.