Нидерланды и Германия приостанавливают миссии в Ираке. Франция остается

Через зростаючу напруженості у відносинах між США і Іраном влада Німеччини призупинила навчальні місії, що проводяться в Іраку Бундесвером. Міністерство оборони Німеччини повідомило про рішення уряду Німеччини в середу. Але із застереженням, що місії можуть бути відновлені в найближчі дні. Прес-секретар також повідомив, що Німеччина має інформацію про можливі атаки проіранських сил.

За даними ЗМІ, рішення Німеччини повинно було бути проконсультовано з ісламськими союзниками Берліна в близькосхідному регіоні. Близько 160 солдатів Бундесверу дислоковані в Іраку. 60 з них розташовані в околицях Багдада, 100 на територіях, контрольованих курдами. Вони навчають іракські сили безпеки.

Аналогічне рішення було прийнято Нідерландами, які також призупинили свою місію в Іраку, в рамках якої підтримували місцеву владу. Причиною, є безпека, було оголошено в середу, без будь-яких подробиць про загрозу. Голландські військовослужбовці разом з військовими з інших країн допомагають навчати іракські сили в Ербілі на півночі Іраку.

Французький контингент залишиться на місці. Як повідомляє агентство Reuters в середу з посиланням на джерела в міністерстві оборони Франції, французькі збройні сили не планують припиняти свою навчальну місію в Іраку. Французька місія в Іраку налічує 300 солдатів. На даному етапі ніяких змін щодо участі Франції немає, – сказав інтерв’юер агентства Reuter.