У Китаї авіакомпанії залучають пілотів величезними зарплатами

Експерти фірми Boeing в 2016 році прогнозували, що світовій авіаційній службі в найближчі 20 років додатково треба буде 620 тисяч пілотів, на сьогоднішній день в країнах Азії вже спостерігається гостра нестача фахівців.
пилоты в китаеКитайські авіакомпанії пропонують пілотам заробітну плату в 500 тисяч доларів в рік, і це вже після податкових відрахувань. Вихід із ситуації авіаперевізники бачать у тому, щоб брати на роботу жінок-пілотів. Феміністкам і боротися не треба за права жінок,
економічна ситуація змушує роботодавців заповнювати вакансії через брак пілотів – чоловіків.

Більшість азіатських компаній беруть на себе витрати за оплату курсів навчання пілотів, вартість яких варіюється від 55 до 170 тисяч доларів, але є і компанії, які поки не готові платити за навчання своїх майбутніх фахівців, мабуть, побоюючись, що ті віддадуть перевагу влаштуватися в іншому місці.
Наприклад, в російських авіакомпаніях спостерігається великий відтік кваліфікованих пілотів цивільної авіації в країни Азії, в одному з трьох випадків вони працевлаштовуються в Китаї, де платять величезні зарплати.