Уряд Польщі розглядає можливість полегшення роботи для лікарів з України

Я маю намір зменшити всі обмеження і труднощі, які сьогодні не здаються потрібними – так він згадав про можливість прийому на роботу лікарів з України, міністр охорони здоров’я Костянтин Радзивілл, в інтерв’ю зазначив, що просте залучення лікарів з України не вирішить кадрових проблем у Польщі. «Ми маємо намір скоротити ці обмеження і труднощі, які сьогодні не так вже необхідні. Ми розглядаємо проект надання лікарям з-за меж Євро Союзу можливості працювати на одного роботодавця, який певною мірою буде відповідати за їхню роботу», – пояснив він.врач из Украины в Польше

В даний час право на роботу в Польщі, з повним визнанням їх кваліфікації, мають лікарі, які отримали освіту в області медичних досліджень в Європейському Союзі – для лікування в Польщі, їм потрібно тільки здати іспит на польській мові. Лікарі з університетськими дипломами з-за меж ЄС мають більш довгий шлях для отримання права на роботу. По-перше, їм потрібно нострифікувати медичний диплом, який часто передбачає необхідність проходити різні курси і тренінги, а також здавати іспити. Навіть лікар зі спеціалізацією, отриманої за межами ЄС після нострифікації диплома, потім прямує на однорічну медичну стажування.

Вакансії лікарів завжди були затребувані в Європі, Польща не стала винятком, на нашому сайті www.eurabota.ua є вакансії для лікарів і в цілості для персоналу.