Десятки тисяч українців отримали громадянство в країнах ЄС

Більшість українців, які переїхали жити в країни Євросоюзу, у 2016 році отримали громадянство Німеччини, Румунії, Португалії, про це свідчать дані, оприлюднені Євростатом.

Європейське статистичне агентство опублікувало новий звіт, у якому наводяться дані про те, скільки чоловік з різних країн світу отримали громадянство в країнах Європейського союзу.

Згідно з цими даними, за підсумками 2016 року, громадянство в країнах, що входять в ЄС отримали майже один мільйон осіб. Порівняно з попередніми роками, кількість зросла більш ніж на сто тисяч.

Паспорта Евросоюза фото

Більшість паспортів Євросоюзу отримали громадяни, які приїхали з країн, що не входять в ЄС. Тільки кожен десятий новий громадянин, переїхав жити з іншої країни, яка входить до складу співдружності.

На першому місці за чисельністю – громадяни Марокко, більше ста тисяч отримали громадянство Іспанії, Італії та Франції, на другому місці – вихідці з Албанії – близько 68 тисяч осіб, вони залишилися жити в Італії та Греції. Індійці замикають трійку лідерів, їх переїхало і залишилося жити в ЄС 42 тисячі чоловік, причому більше половини з них стали громадянами Великобританії, колишні колоніальні зв’язки дають про себе знати.

Громадянство однієї з країн Євросоюзу отримали 24 000 українців, це число на 5 000 більше порівняно з 2015 роком. З них у Німеччині, Румунії, Португалії та Італії залишилося жити і стали з громадянами більше половини наших співвітчизників.

Румуни (29 700 чоловік) і поляки (19 800 чоловік) стали двома найбільшими групами європейських громадян, які стали громадянами іншої держави-члена Євросоюзу.

Джерело: www.eurabota.ua