До Європейського суду звернулися британці-експати з метою збереження статусу громадянина Європейського Союзу

П’ять британців, які працюють за контрактом в країнах Євросоюзу подали заяву в суд, щоб навіть після остаточного виходу Великобританії з організації мати всі права громадянина ЄС.

sud-esВони домоглися розгляду своєї справи в Європейському суді, який візьме його у виробництво через кілька місяців. Про прецедент на тій тижня написав британський таблоїд The Daily Mail.

Ця група людей в січні звернулася до Нідерландський суд з вимогою зберегти їхні права, які включають їх вільне переміщення по європейським країнам після виходу країни з ЄС.

П’ятеро британців стверджують, що цивільні права таких людей, як вони, які тимчасово працюють за межами своєї батьківщини, повинні захищатися, незважаючи на відносини Брюсселя та Лондона.

Голландський суд поставив перед судом ЄС питання про те, що означає вихід Великобританії з ЄС: те, що британці втрачають європейське громадянство або ж вони можуть ними користуватися.

Якщо суд стане на бік позивачів, то мільйон громадян Британії, які проживають за її межами, можуть послідувати їх прикладу.

Джерело: newsru.co.il