Медичні працівники у Гонконгу страйкують за закриття кордону з материковим Китаєм

Більше 1000 медичних працівників почали страйк у Гонконгу сьогодні, з вимогами до місцевого уряду закрити кордон з материковим Китаєм через епідемію нового коронавірусу, який вперше з’явився в китайському місті Ухань, повідомляють світові ЗМІ

Профспілка, яка організувала страйк, Союз персоналу лікарень, попередила, що якщо уряд не відреагує до 18:00 за місцевим часом сьогодні, буде ще один заклик до ще 6000 медпрацівників приєднатися до страйку протягом решти тижня.

Водночас держсекретар США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати планують збільшити кількість рейсів для доставки американців з китайської провінції Хубей, повідомляє Reuters. Він сказав, що за допомогою цих рейсів США можуть також забрати громадян інших країн. По дорозі вони можуть доставити медичні пристрої.

За повідомленням Reuters, Мальдіви заборонили в’їзд в країну мандрівникам з Китаю через коронавірус. У минулому році країну відвідали понад 280 000 туристів з Китаю.

У Південній Кореї всіх, хто страждає від кашлю і лихоманки, обстежують на коронавірус, повідомляє ТАСС з посиланням на заяву Міністерства охорони здоров’я. Близько 500 шкіл закрито в країні через коронавірус.

Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що Японія докладе всіх зусиль, щоб запобігти впливу вірусу на Олімпіаду, починаючи з 24 липня, повідомляє Reuters.

Росія починає евакуацію своїх громадян з Ухані. Операція проводитиметься повітряно-космічними силами, який входить до складу Збройних сил. За оцінками, в Ухані і прилеглій до нього провінції Хубей проживає понад 600 громадян Росії, заявила заступник прем’єр-Міністра Тетяна Голікова.

Опівночі Російські залізниці тимчасово призупинили рух поїздів до Китаю, а Москва вже обмежила прямі рейси на азіатську країну.

У той же час, в сільських районах Китаю влада спостерігає за допомогою патрульних безпілотних літальних апаратів про те, чи дотримуються люди правила, що забороняють збиратися в одному місці в розпал епідемії, повідомляє Reuters.