В 2019 році Канада прийняла рекордну кількість іммігрантів

Уряд Канади не тільки на словах, а й на ділі доводить, що зацікавлений ​​в тому, щоб імміграційний потік до країни збільшувався і надалі.

Згідно з опублікованими статистичними даними, протягом 2019 року Канада прийняла 341 тисячу іммігрантів. За всю історію країни такі високі показники імміграції, які перевищували 300 тисяч чоловік на рік, були зафіксовані в далеких 1911-1913 роках і в 2018 році.

План уряду по прийому нових громадян Канади в минулому році перевиконано більш ніж на 10 тисяч іммігрантів.

Згідно з даними Департаменту у справах імміграції, громадянства і біженців Канади (IRCC), 58 відсотків новоприбулих – економічні іммігранти, по програмам сімейного спонсорства приїхали 27 відсотків іноземців, а решта 15 відсотків – біженці.

Перша трійка країн, із яких в минулому році приїхало найбільше число іммігрантів виглядає так: Індія (86 тисяч), Китай (30 тисяч) і Філіппіни (28 тисяч).

Серед пострадянських країн Україна посідає перше місце за кількістю іммігрантів – 3 тисячі осіб.

Найпопулярнішою серед нових жителів країни залишається провінція Онтаріо. В 2019 році 45 відсотків нових постійних резидентів (153 тисячі осіб) влаштувалися в цій провінції. При цьому 118 тисяч осіб вирішили оселитися в районі Великого Торонто. 62 відсотки всіх нових постійних резидентів оселилися в найбільших містах Канади – Торонто, Монреалі, Ванкувері і Калгарі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що міністерство освіти канадської провінції Квебек запустило нову програму, щоб заповнити вакансії вчителів в місцевих школах.

Уряд Онтаріо в рамках провінційної програми імміграції прийняв рішення розширити список затребуваних професій.