Перші випадки захворювання конгресменів США коронавірусом

Видання “Політико” повідомляє, що два американських конгресмена інфіковані коронавірусом.

Вони перші члени Конгресу з новим вірусом.

Офіс конгресмена Маріо Діас-Баларта оголосив, що нещодавно був повідомлений, про зараження конгресмена Covid-19. Республіканець з Флориди оголосив, що у нього почалися симптоми в суботу, через кілька годин після виходу з Палати представників, де було проведено голосування за законопроект про боротьбу з вірусом. Наразі 58-річний чоловік перебуває на карантині. Баларт додав, що вирішив залишитися у Вашингтоні, тому що не хотів піддавати ризику свою сім’ю.

Демократ з Юти Бен Макадамс показав, що у нього був позитивний результат на коронавірус. 45-річний чоловік також оголосив, що у нього з’явилися перші симптоми в суботу ввечері після повернення в Юту. За порадою свого лікаря він залишився на карантині.

Згідно з останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, в світі зареєстровано понад 207 000 підтверджених випадків захворювання, і більше 8600 випадків смерті від коронавірусу. Зареєстровано випадки в 166 країнах світу. Дані Університету Джонса Хопкінса показують понад 218 000 випадків і майже 9 000 смертей у 158 країнах.