Китай дозволив до трьох дітей в сім’ї

“Китай послаблює обмеження на політику планування сім’ї і дозволяє парам мати до трьох дітей в майбутньому”, – повідомляє DPA.

На тлі несподіваного різкого зниження народжуваності і швидкого старіння населення країни політичне бюро Комуністичної партії Китаю вирішило, що така «оптимізація політики народжуваності» допоможе поліпшити структуру населення.

Рішення було прийнято всього через три тижні після оголошення останнього національного перепису населення, який показує, що найбільш густонаселеній країні світу загрожує серйозне «скорочення» населення через кілька років.

Одна з можливих причин цього – багаторічна політика щодо однієї дитини в сім’ї, а також висока вартість житла та освіти. Багато китайців і самі теж звикли мати тільки одну дитину.

За останні 10 років населення Китаю росло всього на 0,53% в рік і склало трохи більше 1,4 мільярда людей – найповільніший темп за останні десятиліття.

Політика однієї дитини була введена азіатської країною в 1979 році і була скасована тільки в 2015 році. З тих пір в одній родині було дозволено мати до двох дітей. Хоча ослаблення заходів призвело до невеликого збільшення народжуваності в 2016 році, кількість новонароджених з кожним роком зменшується.