З 31 травня кожен дорослий француз може зробити щеплення від коронавіруса

За повідомленням RFI, з сьогоднішнього дня кожен дорослий громадянин Франції може бути вакцинована проти Covid-19. Це буде можливо незалежно від вікової групи і без необхідності доводити медичний стан.

Люди у віці від 18 до 49 років від початку були визначені, як остання група в плані вакцинації населення, який вступив в силу в грудні минулого року.

В кінці квітня президент Еммануель Макрон заявив, що всі дорослі матимуть право на участь у вакцинації, незалежно від стану здоров’я, до 15 червня. Ця дата вже перенесена на 31 травня.

Однак влада закликала проявити терпіння, оскільки наявних вакцин може бути недостатньо для збільшення попиту.

В даний час близько 23 мільйонів чоловік – третина населення – вже отримали хоча б одну дозу вакцини. Щодня вводиться в середньому 500 000 доз. Але 28 мільйонів дорослих французів, які відповідають критеріям вакцинації, які не намагалися пройти вакцинацію.

Статистика захворюваності продовжує поліпшуватися – 10 675 нових випадків по країні і 3028 пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії. Однак, на думку експертів, 10 000 випадків в день – це занадто високий показник, якщо Франція не хоче пережити четверту хвилю хвороби.