Тайфун Майсак загрожує Китаю і Південній Кореї проливними дощами і сильними вітрами

Тайфун Майсак, що утворився кілька днів тому в дев’ятий раз в цьому сезоні, посилився сьогодні вранці до рівня супертайфуна, ставши найсильнішим тропічним циклоном в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні в цьому році. Про це повідомила Центральна метеорологічна служба Китаю.

Швидкість вітру в центральній частині тайфуну досягає 52 метрів в секунду. Циклон знаходиться приблизно в 660 кілометрах від південнокорейського острова Чеджу. Він продовжує рухатися на північ, до Корейського півострова, зі швидкістю майже 18 кілометрів на годину.

У найближчі два дні вплив тайфуну буде відчуватися в деяких прибережних районах Східного Китаю. Майсак буде проходити по дотичній, приносячи сильні вітри до 20 метрів в секунду, сильні хвилі і проливні дощі.

Наприклад, в Шанхаї і сусідній провінції Чжецзян місцеві власті наказали рибальським судам повернутися у порти, щоб посилити контроль за заходами безпеки. Жителям регіону рекомендується не брати участь в масових заходах на свіжому повітрі ще два дні.

Метеорологи прогнозують, що в середу вдень тайфун досягне берегів Південної Кореї, а потім переміститься в північно-східну китайську провінцію Цзилінь, де вже оголошено «помаранчевий», передостанній рівень небезпеки.

Південнокорейська влада оголосила сьогодні штормове попередження в південних регіонах країни в зв’язку з наближенням Майсак. За даними національної метеорологічної служби, тайфун знаходиться приблизно в 200 км на захід від японського острова Окінава і зараз рухається в північно-західному напрямку зі швидкістю 13 кілометрів на годину. Тиск в його центрі сягає 935 гектопаскалей, а максимальна швидкість вітру – 49 метрів в секунду.

Вітер зі швидкістю понад 40 метрів в секунду може збити людину з ніг і перевернути машину, що рухається. Сьогодні пізно ввечері і вночі по всій країні очікуються сильні дощі. Галузеві міністерства направили своїх представників, щоб допомогти місцевій владі у районах, що знаходяться під загрозою, подолати наслідки катастрофи.