Міністри закордонних справ США та Росії зустрінуться 21 січня

Міністри закордонних справ США та Росії проведуть переговори у Женеві у п’ятницю, припускаючи, що «дипломатія не померла» у спробі відбити потенційний напад Росії на Україну. Про це повідомляє The Guardian.

Держсекретар США Ентоні Блінкон сьогодні прибув до Києва, а четвер він вилетить до Берліна для консультацій з українським урядом та європейськими союзниками перед зустріччю з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. НАТО також запропонувало Росії новий раунд переговорів щодо України.

«Той факт, що міністри закордонних справ Блінкон та Лавров домовилися зустрітися у п’ятницю в Женеві, говорить про те, що дипломатія, можливо, не померла. Після цієї зустрічі ми, безумовно, дізнаємося набагато більше», – сказав представник Держдепартаменту США.

Наприкінці минулого тижня після трьох раундів переговорів у Європі, які не призвели до прогресу, високопоставлений російський чиновник припустив, що дипломатія може зайти в глухий кут. З того часу напруженість зросла, коли російські війська та важке озброєння перебралися на захід із Далекого Сходу.