Військові та поліція втручаються в парламент Сальвадора (ВІДЕО)

Збройні військові та поліція штурмували парламент Сальвадору, домагаючись схвалення кредиту в розмірі 109 мільйонів доларів на найкраще обладнання, повідомляє BBC.

Вони увійшли в будівлю, коли президент Наїб Букела повинен був звернутися до депутатів. Раніше він дав їм тиждень, щоб підтримати кредитний план.

Опозиційні політики описують появу озброєних людей у парламенті як безпрецедентний акт залякування. Сальвадор відомий як одна з країн із найвищими показниками вбивств у світі. Велика частина насильства відбувається злочинними бандами, що діють по всій Центральній Америці. Президент Букела вступив на посаду в червні 2019 року, пообіцявши боротися з насильством і корупцією, пов’язаними з бандами, в бідній країні Центральної Америки.

38-річний водій хоче використовувати кредит для поліпшення поліцейського спорядження та збройних сил у боротьбі зі злочинністю.

Він сказав, що кошти будуть спрямовані на купівлю поліцейських автомобілів, уніформи, обладнання для спостереження та вертольота. На вихідних більшість депутатів вирішили взагалі не приймати участь у дебатах за пропонованим законопроектом. Не отримавши кворуму в парламенті, президент закликав своїх прихильників піти в будівлю. Близько 50 000 проурядових демонстрантів відповіли на заклик. Президент Букела зажадав, щоб вони повернулися на вулиці протягом тижня, якщо депутати не обговорять законопроект. Політичні опоненти звинуватили його в погрозі та нав’язуванні все більш авторитетної моделі правління в країні.