«Чотири лапи» врятують проблемних левів в суданському зоопарку

Міжнародна команда за участю болгарської сторони надасть невідкладну допомогу в зоопарку Аль-Кураши в столиці Судану Хартумі тим тваринам, що вижили. За повідомленнями DarikNews, опубліковані в соціальних мережах фотографії голодуючих левів у зоопарку викликали величезне суспільне невдоволення та занепокоєння.

Згідно з інформацією від місцевих любителів тварин, зоопарк не отримує достатнього фінансування від влади для забезпечення його “мешканців” харчуванням, що призвело до їхнього вкрай важкого стану. Хоча місцеві лікарі й активісти намагалися допомогти постраждалим тваринам, одна з левиць померла на вихідних, а інша залишається в критичному стані. На додаток до тих чотирьох левів, що вижили, зоопарк Аль-Кураши також займається розведенням гієн, орлів, черепах і змій.

Кампанія з порятунку тварин, розпочата суданськими активістами, спонукала владу звернути увагу на проблему та шукати рішення за допомогою досвідчених експертів з Four Paws. Лікар Амір Халіл вже їде в Судан на запрошення уряду африканської країни і в найближчі дні проведе ретельний медичний огляд тварин, надасть невідкладну допомогу, забезпечить їх належне харчування та догляд. Місцевий Wildlife відділ Міністерства внутрішніх справ Судану  прагнутиме до кращого довгострокового рішення для тварин. Очікується, що експерти з FOUR PAWS будуть запрошені для оцінки інших зоопарків в Судані.

Four Paws — одна з небагатьох організацій із захисту тварин, які мають досвід надання допомоги тваринам у країнах, зачеплених військовим конфліктом або політичною нестабільністю. За останні три роки команди організації врятували проблемних тварин із зоопарків в Мосулі (Ірак), Алеппо (Сирія) і секторі Газа.