Дачич: рішення косовської проблеми – політична фантастика

Голова Сербської соціалістичної партії (SPS) і міністр закордонних справ Івіца Дачич каже, що для соціалістів Сербія має першорядне значення і стоїть на першому місці, але вони також повинні боротися за свою ідентичність і результати своїх виборів, повідомляють белградські ЗМІ «Сегодня» та «Блиц».

Дачич виступив у багатолюдному залі Сербського національного театру в Нові-Саді, першою з серії зустрічей, на яких SPS відзначить 30 років роботи під девізом «30 років – ми стоїмо постійно».

Міністр закордонних справ Сербії також заявив, що Сербія розраховує сьогодні зняти мита з Косово, щоб продовжити діалог, але не очікує, що Приштина буде конструктивно підходити до вирішення косовської проблеми. Це політична вигадка, сказав Дачич, коли його запитала журналістка, чи сподівається він на конструктивну пропозицію від Пріштини незабаром вирішити проблему Косово.

Усі їхні ідеї зводяться до визнання Сербією незалежності Косово. Ми очікуємо, що обов’язки будуть скасовані, щоб цей діалог міг тривати, каже Дачич.

Жоден соціаліст ніколи не зрадив свого народу. Сербія для нас найважливіше, тому соціалісти сьогодні говорять про патріотизм, і ніхто не може нам це заборонити і повинен знати – Сербія не зробить все, щоб увійти в ЄС, вона не принесе шкоди, сказав Дачич, цитується белградськими публікаціями.