Сильний землетрус в Аргентині

“Відповідно до звітів Геологічної служби США (USGS), землетрус магнітудою 6,4 потряс східну частину Аргентини”, – повідомляє CNN.

Епіцентр розташований на глибині 11 км і в 36,9 км на північний схід від Почіто, а також в 53,7 км на північний схід від Сан-Хуана.

Геологічна служба США спочатку повідомила про землетрус силою 6,4 бала за шкалою Ріхтера, потім пішла серія афтершоків.

Землетрус магнітудою 5 стався в 27 км на південний-захід від Нуеве-де-Хуліо, приблизно за 1000 км на схід від першого землетрусу і майже 20 хвилин по тому. Потім в тому ж районі, що і вперше, стався землетрус магнітудою 4,9 балів, за яким послідував афтершок магнітудою 5,3.

Ці землетрусу вважаються вторинними, оскільки вони менше основного землетрусу і розташовані в тій же місцевості.

У попередній заяві Тихоокеанського центру попередження про цунамі (PTWC) говориться, що, за наявними даними, в даний час загрози цунамі немає.

У Твіттері губернатор Сан-Хуана Серджіо Уняк попросив людей зберігати спокій після головного землетрусу і серії підземних поштовхів.

Постраждалим або тим, хто потребує допомоги, губернатор порадив зателефонувати за номером служби екстреної допомоги. «Ми працюємо з цивільними особами, силами безпеки і муніципалітетами, щоб подбати про них»,- написав він у іншому повідомленні в Twitter.