Україна офіційно «ближче всіх» до Європи

Наша країна виявилася лідером програми «Східного партнерства». Україна була офіційно визнана найбільш «близькою» країною Об’єднаної Європи.

Разом з Україною лідером індексу «Східного партнерства» виявилася Грузія. Країна на Кавказі також була визнана одним з лідерів за рівнем інтеграції демократичних реформ і «просуванню» до Європи.

Приємні для нашої країни новини були озвучені в Брюсселі на форумі громадянського суспільства «Східне партнерство». На цьому тижні експерти офіційно презентували свої дослідження розвитку країн Східної Європи і Кавказу за 2017 рік.

Читайте також: «Мильна опера» з Брексітом розтягнеться ще на кілька років

Заявлено, що найгірше з демократією в таких країнах, як Білорусь і Азербайджан. Україна визнана найдемократичнішою, проте в нашій країні не вирішені проблеми в питаннях свободи ведення бізнесу.

Рейтинг програми «Східне партнерство» складається з двох складових – демократичної і економічної. Так, наша країна визнана найбільш вільною, а українське законодавство успішно вводить стандарти ЄС. Однак, в плані економіки не все так «гладко», так як Україна відстає в питаннях розвитку бізнесу та збільшення добробуту від Азербайджану і Білорусі.