Чи обмежує Великобританія вільний в’їзд туристів?

“З введенням в цьому році робочих і навчальних віз для громадян Європи Великобританія також готується обмежити вільний в’їзд людей з метою туризму або відвідин. Це стало зрозуміло з масштабної реформи британської імміграційної системи, оголошеної міністром внутрішніх справ Пріті Патель”, – повідомляє 24 Chasa.

Вона передбачає введення електронних дозволів на короткострокові поїздки, аналогічні тим, які використовуються британськими громадянами для в’їзду в США і Канаду.

Наприклад, вони заповнюють онлайн-форму і платять 14 або 7 доларів в обох країнах відповідно, коли хочуть їх відвідати.

На даний час європейські громадяни мають право вільно в’їжджати до Великобританії і залишатися там до 6 місяців, але вони не можуть працювати або вчитися протягом цього часу.

Обов’язок подавати заяву на отримання електронного дозволу дозволить британським властям перевіряти, яким людям вони дають можливість в’їхати до Великобританії, і відмовляти тим, кого вони вважають небезпечними.

Поки неясно, коли саме спрацює нова схема перевірки, але очікується, що це відбудеться відразу після запуску аналогічної європейської системи прийому громадян з 62 країн, з якими ЄС не має візового режиму в наступному році. Європейські дозволи коштуватимуть 7 євро, а британські – ймовірно, 9 фунтів.

Тим часом, один з найбільших туроператорів на острові, TUI, скасував до кінця червня свої чартерні рейси до 8 країн. Компанія пояснила, що це було необхідно через невизначеність, викликану пандемією.

Однак компанія буде виконувати польоти в інші країни з янтарного списку, не дивлячись на попередження британської влади не їздити в них у відпустку. Так йдуть справи з Іспанією, куди в останні дні прибули сотні англійців.