У Данії розроблено нові візові правила для іноземних працівників

Уряд Данії розробило нові правила для іноземних кваліфікованих спеціалістів, які забезпечать їм можливість влаштуватися на додаткову роботу.

возможность устраиваться на дополнительную работуЗа ініціативою міністерства імміграції та інтеграції Данії були представлені нові правила для працюючих в цій країні професіоналів-іноземців. Планується, що в робочі візи буде входити дозвіл іноземним фахівцям влаштовуватися на додаткову роботу з однією умовою, якщо вона знаходиться у межах їх професійної діяльності.

Раніше для цієї додаткової підробітку потрібно було спеціальне дозвіл, що було вкрай незручно. Тепер, якщо нові положення будуть прийняті і застосовані на практиці іноземці зможуть працювати на додатковій роботі до 156 годин на квартал, або 12 годин на тиждень.

За словами міністра імміграції та інтеграції Інгер Стойберг, діючі правила працевлаштування іноземців занадто жорсткі, а уряд Данії зацікавлене в роботі кваліфікованих іноземців. За порушення існуючих правил людям потрібно було заплатити штраф, це ще й призводило до 15-річного мораторію на подачу заяви на постійне місце проживання.

У тому випадку, якщо цей документ буде прийнятий, іноземним робітникам буде потрібно сплатити лише штраф, а мораторій буде скасовано.

Джерело immigrant.today
06.02.2018