Американські компанії планують відкриття офісів у Канаді

На думку американських роботодавців, імміграційна політика Канади сприяє більшому залученню кваліфікованих фахівців у порівнянні з обмеженнями для іноземних громадян, які планомірно протягом двох останніх років вводить уряд Сполучених Штатів.

Як показують статистичні дані, свої кадрові питання за рахунок кваліфікованих іноземних фахівців, які іммігрують до Канади, намагаються вирішити американські компанії, що працюють в секторі IT-технологій.

Протягом 2017-2018 років у Торонто з’явилося більше нових робочих місць, ніж в американських Сіетлі та Вашингтоні разом узятих. У столиці Канади Оттаві на сьогоднішній день вже налічується більше 1700 технологічних компаній. Ці дані свідчать про те, що американські технологічні компанії починають активно перебиратися до Канади, куди іноземним фахівцям набагато легше переїхати на постійне місце проживання.

За словами імміграційного адвоката із Сан-Франциско Павана Диллона, який допомагає іноземцям отримати дозволи на роботу і проживання в Канаді, поступово «американська мрія замінюється на канадську».

Імміграція до Канади має багато переваг у порівнянні з переїздом до США. Швидше оформляються візи, менші збори, система видачі віз більш передбачувана, ніж американська Н-1В. У Канаді дозволяється працевлаштування для жінки або чоловіка власника візи. Отримати канадське громадянство можна вже через три роки. У США чекати грін-карту потрібно набагато довше.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що канадський уряд додатково виділяє 10 мільйонів доларів для того, щоб медики-іммігранти могли швидше підтвердити свій диплом і працевлаштуватися.

Багато студентів та іммігрантів почали перебиратися із США до сусідньої Канади, де, за словами імміграційних адвокатів, набагато легше залишитися і знайти роботу.