У Німеччині зловили поліцейських з ультраправими поглядами

“29 німецьких поліцейських в землі Північний Рейн-Вестфалія були відсторонені від посади через пропаганду правого екстремізму. Фотографії Адольфа Гітлера і колажі з біженцями в газових камерах були виявлені в їх мобільних телефонах”,- повідомляє Reuters.

Офіцерів поліції звинувачують у використанні крайніх правих чатів, які поширюють екстремістський контент, такий, як свастики та інші нацистські символи, поширення яких заборонено Конституцією Німеччини.

У середу в 34 поліцейських ділянках і будинках поліцейських в землі Північний Рейн-Вестфалія пройшли обшуки. “Всього в ході акції було виявлено розповсюдженя 126 файлів з зображеннями кримінального змісту, розподілених в п’яти групах чату в WhatsApp. Одна з цих груп існує з 2012 року, а інша, в якій відбувався обмін більшою частиною файлів, – з 2015 року”, – заявила місцева влада.

«Це ганьба для поліції Північного Рейна-Вестфалії», – сказав Герберт Ройл, міністр внутрішніх справ країни.

Деяким з відсторонених поліцейських, включаючи жінок, можуть бути пред’явлені звинувачення в поширенні нацистської пропаганди і розпалюванні ненависті. Вони також підлягають санкціям, включаючи звільнення.

Німецькі прокурори заявили, що в минулому місяці вони проводили розслідування щодо відставного поліцейського за підозрою у відправленні електронних листів з погрозами, підписаними від імені банди неонацистських убивць. Одержувачами електронних листів були знаменитості не німецького походження.