Робота для студентів за кордоном: як вибрати найкращий варіант

Час студентства та перші роки після нього насичена пора для сміливих дій, експериментів і подорожей. В цей період молоді люди починають пошук роботи. Студенти готові до роботи в будь-якій сфері, не обов’язково за фахом на якій навчаються, тому що в силу обставин приділяють для роботи тільки канікулярний час.

Работа на лето для студентов волонтёрами

Актуальною стає робота студентам на літо, коли не так складно відірватися від навчального процесу. У цьому випадку робота для студентів за кордоном буде підходящим варіантом, так як крім заробітку буде можливість побачити нові місця і дізнатися багато цікавого про країну, в якій будеш працювати. Яку роботу пропонують для студентів на літо і інші країни і як знайти собі варіант розберемося в цих питаннях.

Робота для студентів на нашому сайті тут.

Програми культурних обмінів для студентів

Простий спосіб шукати роботу за кордоном – уточнити з якими програмами співпрацює навчальний заклад де він навчається. Метою таких програм придбання досвіду за спеціальністю, яку вивчає студент, тому чекати високого заробітку не варто. Такі програми розраховані на перебування студентів в іншій країні, підвищення культурного рівня, знань мови і отримання нової інформації про обраній країні.

Работа на лето для студентов за границей

Плюс програм культурного обміну для студента – легальне отримання трудового досвіду за кордоном, що потім стане в нагоді для подальших робіт за спеціальністю. Популярні програми, які пропонують роботу студентам на літо і на більш тривалі терміни:

  • Work and Travel;
  • Study and Work Canada;
  • Internship; Au Pair.

Вибір програми залежить від індивідуальних цілей кожного студента. Щоб потрапити в програму обміну треба підходити до умов відбору для програми і під час подати документи на реєстрацію. Програми відрізняються між собою, тому вивчіть вимоги і переваги кожної.

Поради: щоб вибрати декілька відповідних робіт на літо для студентів визначте головний критерій для пошуку – отримати досвід або заробити гроші. Тоді простіше орієнтуватися при виборі варіанту.

Work and Travel програма студентам на літо

Найпопулярніша програма у студентів, які вирішили знайти роботу на літо закордоном. Діє в США і у Франції. Вимоги до претендентів:

  • віком від 18 до 24 років;
  • знання мови обраної країни;
  • 1-4 курс навчання у Вузі.

За допомогою цієї програми, студент отримує можливість подивитися країну, поповнити мовний і культурний багаж і окупити свої витрати витрачені на поїздку.

Работа на лето для студентов по программе

Крім роботи за фахом плюсом цієї програми виступає обов’язковий місяць для подорожей по країні передбачений договором. Поїздки передбачені строго офіційний канікулярний період.

Поради: подавати документи треба заздалегідь. Період прийому документів осінь і перші зимові місяці в навчальних закладах офіційно представляють Work and Travel USA або Work and Travel France.

Програма Study and Work Canada для студентів

Дана програма дає можливість студентам отримати роботу не тільки на літо, а на більш тривалі терміни. Включає в себе великий курс навчання і вдосконалення знання мови. Студент має можливість самостійно підбирати варіант оплачуваного стажування. Кілька вимог до претендентів:

  • вік від 18 до 35 років;
  • освіта не нижче середньої школи, неповна вища або вища;ъ
  • рівень знання англійської мови вище середнього.

Работа на лето для студентов в Канаде
Основним зручністю цієї програми є її доступність для більшої кількості студентів та випускників Вузів. Якщо стажування не збігається з основною спеціальністю студента, він може підібрати необхідну роботу з узгодження з приймаючою стороною. Програма є престижною і участь в ній буде гарною підмогою в подальшій трудовій діяльності.

Поради: вибирати на літо роботу з допомогою Study and Work Canada можна, але ця система розрахована на термін перебування закордоном до 10 місяців. Курси навчання починаються кожен місяць. Тому варто уточнити всі можливі варіанти підходять для конкретних випадків.

Програма стажувань Internship

Програма вузької спрямованості діюча в США. Мета Internship стажування за фахом для студентів, що навчаються на старших курсах, аспірантів і фахівців закінчили ВУЗ. Представлена двома варіантами:

  • Internship – розрахована на студентів 3-5 курсу і фахівців першого року випуску;
  • Practical Training – розрахована на випускника Вузу отработавшого рік за спеціальністю або досвід роботи в обраній спеціальності для стажування не менше 5 років.

Программа стажировок для студентов

Перевага програми вдосконалення мови у професійній сфері, отримання досвіду в роботі за спеціальністю і навичок роботи та ведення бізнесу в США. Студенти можуть брати участь в програмі не один раз.

Поради: призначена для отримання досвіду трудової діяльності за кордоном, так як перебування на стажуванні до 18 місяців. Місяць з якого починається стажування студент вибирає сам. З роботами для студентів за кордоном пов’язані й інші національні програми по обміну досвідом.

Програма Au Pair стажування в сім’ях

Au Pair міжнародна система по культурному обміну. Головна мета якої більше року бути в Європі або США, поліпшити знання мов і вивчити культуру та історію країни. Студента приймає сім’я, як родича і він відпрацьовує перебування в родині доглядом за дітьми або за допомогою будинку. Вимоги до претендента на участь у програмі:

  • вік 18 років;
  • закінчена середня освіта;
  • водійські права для Au Pair USA.

Программа для студентов с проживанием в семьях за границей

Переваги програми це встановлені домовленості перебування в сім’ї, догляд за дітьми і легка допомога по дому це праця учасника за яку він отримує “кишенькові гроші”. Програма діє у США, Голландії, Німеччини, Австрії.

Поради: цей вид програми не відноситься до стажування і отримання досвіду за фахом. Під час програми студенту заборонено підробляти, це призводить до завершення участі та депортації. В кожній країні дозволено участь у Au Pair один раз.

Пошук сезонної роботи закордоном за допомогою агентств працевлаштування

Якщо участь у програмах неможливо або умови не відповідають фінансовим запитам студента, то шукати роботу можна через агентства працевлаштування закордоном або туристичні фірми працюють з цим напрямком. Напрямки діяльності, які пропонують студентам роботу:
  • сільськогосподарському секторі;
  • сфері обслуговування.

Робота на літо для студентів в сільськогосподарській сфері не висуває спеціальні вимоги, в тому числі і не потрібно знання мов.

Работа студентам за границей на рыбзаводе

Переважно це роботи пов’язані з обробкою полів і збором урожаю. Такі пропозиції пропонують і в аграрних ВУЗах. Сфера обслуговування пропонує більше вакансій, але необхідне знання мови на рівні вище середнього. Набирають популярність серед студентів робота в парках атракціонів і розваг в США і Європі.

Поради: якщо не володієте іноземною мовою на достатньому рівні простіше підшукати роботу в агросекторі. Головне звернутися в агентство з працевлаштування закордоном давно працює в цій сфері з незаплямованою репутацією. Роботи на літо для студентів пропонують багато агентств з працевлаштування.

Работа студента в сфере обслуживания

Пошуки підходящої роботи влітку для студентів не складне завдання. Головне визначитися заради чого потрібна робота на літо – вирішення фінансових труднощів або отримання досвіду та мовна практика. Також важливо визначитися з бажаним терміном перебування в чужій країні. Після цього вивчаєте з умови пропонованих програм або вакансій агентств і вибираєте відповідний вимогам варіант. Робота для студентів на літо цілком реальна, але вона сама не знайдеться, треба докласти деякі зусилля.