Імміграція в Канаду досягла нового рекордного рівня

За підсумками третього кварталу 2018 року досягнуто новий рекордний рівень імміграції в Канаду.

Цілеспрямована імміграційна політика федерального уряду в році, що минає 2018 року дала відмінні результати – велике число нових постійних і тимчасових мешканців збільшило чисельність населення в дев’яти провінціях країни.

Згідно з попередніми статистичними даними, канадців стало більше майже на 185 тисяч чоловік.

Статистичне управління Канади поінформувало, що зафіксований найбільший приріст населення з моменту введення в 1971 році сучасної системи демографічної обліку.

Відзначається, що в період з 1 липня по 1 жовтня в країну прибуло понад 146 тисяч осіб серед яких ті, хто має право на постійне місце проживання, а також тимчасові працівники і студенти.

Число тих, хто приїхав на постійне місце проживання і на тимчасове розділилося майже порівну – 83 і 79 тисяч осіб відповідно.

У різних канадських провінціях прибуття рекордного числа нових жителів країни допомогло вирішити питання пов’язані з демографією, збільшивши їх населення. Цікаво, що в самій маленькій провінції Канади – Острів Принца Едуарда – зафіксований найвищий в країні приріст населення, який склав 1 відсоток. Також пом’якшений ефект негативного природнього пририросту в Новій Шотландії і Нью-Брансвік.

Найбільш популярні серед іноземних громадян Квебек, Онтаріо і Британська Колумбія отримали зростання чисельності населення. Він частково обумовлений високим рівнем непостійних мешканців, які прибувають в ці регіони Канади. В Онтаріо і Британської Колумбії прибуло 40 і 15 тисяч нових жителів відповідно.

Нова програма імміграції канадського уряду на наступні три роки передбачає подальше збільшення числа нових жителів. В першу чергу це робиться з метою скорочення дефіциту кваліфікованих фахівців на ринку праці.

Нагадаємо, в Польщі через брак медсестер і введення нових норм працевлаштування в медичних установах, з 1 січня 2019 починається процес ліквідації ліжок. Планується, що протягом року по всій країні в цілому буде скорочено 4,5 тисячі ліжко-місць.

Джерело: www.eurabota.ua

29.12.2018