Мусульмани увійдуть в Мекку тільки з вакциною

“Саудівська Аравія заявила, що віруючі, які сподіваються зробити щорічне паломництво хаджу, повинні будуть пройти вакцинацію від Covid-19”, – повідомляють місцеві ЗМІ.

Міністр охорони здоров’я Саудівської Аравії Тауфік аль-Рабія сказав, що «обов’язкова вакцинація» буде необхідна для всіх віруючих, які планують відвідати п’ятиденний захід у липні.

Рабія не підтвердив, чи дозволять паломникам за межами королівства здійснювати хадж, але сказала, що вакцина буде «основною умовою».

Хадж – один з п’яти стовпів ісламу. Очікується, що мусульмани, які мають фізичні і фінансові можливості, зроблять це хоча б раз в житті. Поклоніння зазвичай привертає не менше 2,5 мільйонів чоловік зі всього світу.

Але в минулому році Ер-Ріяд ухвалив історичне рішення обмежити кількість прихожан, які могли відвідувати хадж через коронавірус.

Дві третини паломників – іноземці, а третина відібраних – це співробітники служби безпеки і медичний персонал з Саудівської Аравії.

У жовтні влада Саудівської Аравії послабила обмеження на коронавірус і дозволила тисячам віруючих увійти в Велику мечеть в Мецці, щоб зробити умру, менше паломництво.

Паломникам було дозволено відвідувати міста Мекка і Медіна, але було накладено ряд обмежень для запобігання поширенню коронавіруса.

Медичний працівник повинен супроводжувати групи, і при необхідності повинні бути присутніми медичні бригади. Інші обмеження включають заборону парафіянам торкатися до Каабі, кубічної структури, якій мусульмани моляться п’ять разів на день.