Болівія виключила аудит виборів

“Верховний виборчий трибунал Болівії виключив перевірку результатів останніх виборів. У той же час вкрай права група Громадського комітету Санта-Крус страйкувала з вимогою перевірки”,- повідомляє teleSUR.

Голова виборчої комісії Сальвадор Ромеро заявив, що цей запит був відхилений, оскільки виборчий процес завершується передачею бюлетенів після обробки.

Він додав, що, якщо б вони не були впевнені, що голосування в Болівії було справедливим, міжнародні спостережні місії не визнали б його.

Нагадуємо, що в кінці жовтня стало ясно, що Луїс Арсе офіційно є новим президентом Болівії. Про це тоді повідомив ЦВК країни.

Кандидат від Руху за соціалізм здобув переконливу перемогу, набравши 55,10% голосів.

Він був обраний в першому турі, незважаючи на очікування другого туру проти колишнього президента-центриста Карлоса Меси.

Колишній міністр закордонних справ Девід Чокеванка обраний віце-президентом.

Обидва займуть на посаду 8 листопада.

Близько 6 483 890 болівійців, 88,4% мають право голосу, прийшли на виборчі дільниці. Результат – другий в історії Болівії щодо явки.

«Він не буде грати ніякої ролі в нашому уряді». Арсе сказав Reuters, коли його запитали, яке майбутнє чекає його союзника у вигнанні і колишнього президента Ево Моралеса в управлінні країною.

Моралес повертається до країни 9 листопада.