Канада зацікавлена в українських студентах

Освітня стратегія, яку нещодавно презентував канадський уряд, передбачає істотне розширення прийому студентів з України.

Міжнародна освітня стратегія уряду Канади розрахована на 5 років. В уряді зазначають, що розробили і прийняли нову програму, оскільки бачать великі перспективи залучення саме молодих людей в канадські університети.

Іноземні студенти позитивно впливають на економіку Канади. З початку цього року, було видано 570 тисяч дозволів на навчання іноземним студентам, які внесли в економіку країни більше 21 мільярда доларів.

Нова стратегія обійдеться державному бюджету в 150 мільйонів доларів, але це просто копійки в порівнянні з тими прибутками, які очікуються в результаті її успішної реалізації.

Головна мета нової стратегії – збільшити різноманітність країн походження іноземних студентів і розширити їх присутність в Канаді.

Програма передбачає, що акцент буде зроблений на активізацію залучення студентів з України, Франції, Туреччини, Марокко, Бразилії, Мексики.

З огляду на те, що на сьогоднішній день більшість іноземних студентів сконцентровані у великих містах, таких як, Калгарі, Ванкувер, Торонто, будуть пропонуватися більш вигідні умови навчання в містах, куди зазвичай їде менше іноземних студентів.

Міністр імміграції, біженців та громадянства Канади Ахмед Хусс заявив, що нова міжнародна програма для залучення більшого числа іноземних студентів допоможе збільшити кількість кандидатів на постійне місце проживання в Канаді.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Канади включив Україну до програми Trusted Travelers, згідно з якою молоді українці зможуть набагато простіше і швидше оформляти в’їзд до країни.

У Квебеку прийнята програма для прискорення процесу адаптації нових жителів.