Ринок праці Японії буде більш відкритим для іноземців

Японський уряд приступило до розробки нового міграційного законодавства, які сприятимуть залученню більшої кількості іноземних працівників.

Рынок труда Японии

Нещодавно про те, що політика японської влади буде змінюватися в бік значного збільшення числа трудових мігрантів заявив у своєму виступі на великому міжнародному форумі в столиці В’єтнаму – Ханої, міністр закордонних справ Японії Таро Коно.

Основна причина, яка змушує уряд Японії піти на такий крок – стрімке скорочення населення країни. Також швидко збільшується число працівників, які виходять на пенсію, а новими кваліфікованими кадрами вакансії заповнюються повільно, що веде до виникнення великого дефіциту на ринку праці. Тому за словами високопоставленого чиновника, його країна зобов’язана приймати більше закордонних працівників. Коно заявив, що «ми відкриваємо нашу країну, ми відкриваємо наш ринок праці. Зараз ми намагаємося розробити нову політику надання дозволів на роботу. Я думаю, що іноземці будуть вітатися в Японії, якщо вони захочуть асимілюватися в японському суспільстві», – зазначив міністр.

Раніше повідомлялося, що в Японії буде розроблена і впроваджена онлайн-система, за допомогою якої можна буде оформити туристичну візу.