У Польщі з’являться «війська оборони кіберпростору»

У Польщі з’являться «війська оборони кіберпростору». Міністр національної оборони Маріуш Блащак підписав рішення про затвердження цієї концепції. Війська повинні бути сформовані до 2024 року.
«Командування сил оборони кіберпростору буде створено до 2022 року, і ми завершимо формування цих сил в 2024 році. До цього часу ми припускаємо, що у нас буде більше 2000 випускників на факультетах кібербезпеки і у нас буде персонал, який забезпечить, щоб солдати служили таким чином, щоб забезпечити безпеку в кіберпросторі », – заявив глава Міністерства національної оборони в Центрі навчання зв’язку та інформаційних технологій в Зегже.
З 1 жовтня в Зегже і Торуні працюватимуть школи SONDA, які будуть навчати кандидатів для унтер-офіцерів за спеціальностями зв’язку та інформаційних технологій, а також для унтер-офіцерів WOT.
Блащак нагадав про рішення про консолідацію установ, що займаються кібербезпекою в армії, призначення повноважного представника по створенню військ оборони кіберпростору, збільшення лімітів набору для досліджень, пов’язаних з кібербезпекою, а також про створення середньої школи інформаційних технологій в Військовому технологічному університеті.
За його словами, «Національний центр кібербезпеки це установа, яка є основою військ оборони кіберпростору». «Ми впевнені, що молоді люди, які пов’язують своє майбутнє з польською армією, мають можливість служити захисту кіберпростору», – запевнив він.