Туреччина з новими правилами розміщення туристів з коронавірусом

Міністерство туризму і культури Туреччини посилило вимоги до отельерів. За даними туристичного сайту ATOR, станом на 24 серпня всі готелі, незалежно від того, отримали вони «довідку про стан здоров’я» чи ні, повинні виділити частину своїх номерів для розміщення туристів з коронавірусом. Готелі, які не відповідають цій вимозі, ризикують втратити сертифікат.

Кількість кімнат – ізоляторів буде пропорційна загальній кількості кімнат. Отелі до 50 кімнат повинні передбачати виділення однієї кімнати, до 100 кімнат – двох, а до 300 – шести кімнат. Якщо в готелі 500 номерів, то 10 з них повинні бути розраховані на карантинних гостей.

Кімнати повинні розташовуватися на одному поверсі і в окремому блоці, щоб звести до мінімуму потенційний контакт з іншими відпочиваючими.

У разі, якщо готель не може надати окремі кімнати для ізолятора від основного блоку, щоб підтримувати фізичну відстань, дві кімнати з кожного боку ізолятора повинні залишатися порожніми.

У документі підкреслюється, що туристи з діагнозом коронавірус, що не потребують госпіталізації, зможуть залишатися в готелі в ізольованому номері зі своїми родичами або іншими товаришами. Заборонено виходити з кімнати.

Заражених людей забезпечать їжею і напоями, проведуть прибирання в їх кімнатах, а персонал, що обслуговує таких гостей, пройде спеціальну підготовку. Ізольовані люди не будуть мати права зв’язуватися з іншими співробітниками і гостями, а продукти, що використовуються для хворих туристів, будуть зберігатися окремо.