13 пацієнтів з COVID-19 загинули під час пожежі в лікарні в Індії

“Тринадцять пацієнтів з COVID-19 загинули в результаті пожежі в лікарні в результаті ще однієї трагедії, яка торкнулася системи охорони здоров’я Індії, враженої руйнівною хвилею інфекції”, – повідомляє AFP.

За словами офіційних осіб, пожежа спалахнула близько 3 години ночі за місцевим часом в відділенні інтенсивної терапії на другому поверсі чотириповерхової лікарні Віджая Валлабга.

Пожежа була згашена протягом двох годин, причина загоряння з’ясовується.

«Коли сталася пожежа у відділенні інтенсивної терапії лікарні Віджая Валлабга, всередині знаходилися 17 пацієнтів. Чотирьох вдалося врятувати, і вони перевезені до інших лікарень», – сказав пожежник Моррісон Хавари.

“Всього під час інциденту в лікарні перебувало близько 90 пацієнтів”, – сказав сьогодні вранці журналістам Діліп Шах, генеральний директор лікарні Віджая Валлабга.

Прем’єр-міністр Нарендра Моді назвав загибель людей в районі Вірар Палгар “трагедією”.

“Співчуття тим, хто втратив своїх близьких. Нехай поранені скоро одужають”, – йдеться в його повідомленні в Twitter.

Система охорони здоров’я Індії довгий час страждала від недофінансування, а нова гостра фаза епідемії COVID-19 привела до гострої нестачі кисню, ліків і лікарняних ліжок, що викликало відчайдушні прохання про допомогу.

Раніше на цьому тижні 22 пацієнта з COVID-19 померли в іншій лікарні в тому ж штаті після того, як через витік була порушена подача кисню в їх дихальні апарати.

Чотири пацієнти померли в результаті пожежі в приватній лікарні в Махараштра на початку цього місяця. У березні в результаті пожежі в клініці в Мумбаї загинули 11 осіб.