Чехія виділяє 2 мільярди євро на нові бойові машини піхоти

“Чехія виділяє 2 мільярди євро на 210 нових бойових машин піхоти. Переможець тендеру повинен побудувати завод в країні”, – повідомив DenikN.

Публікація відповідає критеріям Міністерства промисловості і торгівлі Чеської Республіки. Однак у військовому відомстві з ними не згодні.

Умови тендеру передбачають участь чеських промислових компаній. Мінпромторг вважає цього недостатнім і наполягає на локалізації виробництва в республіці. Для цього пропонується побудувати завод з випуску нових бойових машин. Потім ця військова техніка буде експортуватися з Чехії в інші країни, наприклад, до Словаччини.

Зі свого боку Міністерство оборони Чехії не виконує вимоги Міністерства промисловості і торгівлі. На думку військових, вони практично неможливі і можуть стати причиною відходу трьох західних виробників.

Переможець тендеру, ймовірно, буде оголошений після виборів в нижню палату парламенту країни, намічених на 8 і 9 жовтня, і формування нового уряду.

У тендері беруть участь американська компанія General Dynamics European Land Systems (GDELS), британсько-шведська BAE Systems і компанії німецького військово-промислового комплексу – Rheinmetall Landsysteme.

Його завершення було відкладено через пандемію.