Поліції Білорусі дозволено застосовувати вогнепальну зброю

“У разі необхідності, поліція в Білорусі має право застосовувати смертоносну силу проти антиурядових протестувальників”,- цитує BBC високопоставленого урядовця.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Казакевич сказав, що протести «стали організованими і надзвичайно радикальними», додавши, що тепер вони в основному сконцентровані в Мінську і менш поширені.

«Протестувальники кидали каміння і пляшки, тримали ножі, ночами ходили на будівництво барикад і спалювали покришки. Це не має нічого спільного з цивільними протестами. Ми стикаємося не тільки з агресією, а й з групами бойовиків, радикалів, анархістів і футбольних хуліганів»,- сказав він в відео-заяві.

«Від імені міністерства внутрішніх справ я говорю, що ми не підемо з вулиць і гарантуємо закон в країні. Співробітники правоохоронних органів і внутрішніх військ будуть використовувати спецтехніку і вогнепальну зброю у разі потреби».

Міністри закордонних справ Євросоюзу в Люксембурзі вирішили, що готові продовжити санкції проти Лукашенка. «Це відповідь на мінливу ситуацію в Білорусі»,- заявив журналістам глава зовнішньополітичного відомства ЄС Хосеп Борель.